Gemeenteraad ziet 'schandelijke vertoning' Feyenoord: 'We verwachten leiderschap'

Gemeenteraad ziet 'schandelijke vertoning' Feyenoord: 'We verwachten leiderschap'

Gepubliceerd: vrijdag 18 juni 2021 om 22:03vr 18-06-2021 om 22:03

Laatste update: vrijdag 18 juni 2021 om 23:45vr 18-06-2021 om 23:45

De gemeenteraad van Rotterdam is allesbehalve overtuigd van de plannen omtrent Feyenoord City. Vrijdag stond er een vergadering op het programma, waarin Feyenoord en de raad het met elkaar over de financiering konden hebben. Er kwam echter niemand van de Feyenoord-leiding opdagen.

Algemeen directeur Mark Koevermans was er niet bij, terwijl de verschillende geldschieters hun gezicht ook niet lieten zien. Dit tot grote teleurstelling van de gemeenteraad. "Dit is het moment om te laten zien waar je voor staat", vertelt Dennis Tak van de PvdA in gesprek met RTV Rijnmond. "We verwachten leiderschap. De directie van de voetbalclub en de financiers zouden hier moeten zijn. Dan zouden we elkaar in de ogen kunnen kijken en vragen stellen. Als je nu de noodzaak niet ziet wanneer dan wel?"

Leefbaar Rotterdam en 50Plus kwamen wat feller uit de hoek als reactie op de afwezigheid van Feyenoord. "U bent de partij die een nieuw stadion wil. Als die financiering rond is komt u maar terug. U bent aan zet, dus kom niet meer bedelen", aldus fractievoorzitter Robert Simons van Leefbaar Rotterdam. Ellen Verkoelen van 50Plus reageert ook kritisch. "Ik vind het een schandelijke vertoning. Dit geeft een enorm stempel. Voor mij hoeft er voor de zomer niet meer besloten te worden."

Roel Vollebregt, als directeur Nieuw Stadion van Feyenoord betrokken bij de bouw van een nieuw stadion, wil niet inhoudelijk reageren. "Dat is niet aan mij. Er is iets gebeurd in de tussentijd. Dat betreuren wij ook. Het is wat het nu is."

Feyenoord mist nog zo'n dertig miljoen euro om de financiering van het project rond te krijgen. Naast de financiering is er ook omtrent de bouwkosten nog de nodige onduidelijkheid.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws