Update: FC Barcelona verkoopt talent na acht jaar aan Olympique Marseille

Update: FC Barcelona verkoopt talent na acht jaar aan Olympique Marseille

Gepubliceerd: zaterdag 3 juli 2021 om 13:30za 03-07-2021 om 13:30

FC Barcelona neemt afscheid van Konrad de la Fuente. Het Amerikaanse talent maakt de overstap naar Olympique Marseille. Daar hebben beide clubs overeenstemming over bereikt.

Dat meldt MARCA. Volgens de grootste sportkrant van Spanje betaalt Marseille vijf miljoen euro aan Barcelona om het contract van Fuente af te kopen. De transferrechten moeten wel gedeeld worden met de Catalanen. Volgens Mundo Deportivo is dat 50/50. Zo krijgt Barcelona alsnog een paar miljoen extra indien Konrad vertrekt bij Marseille. Konrad tekent in Frankrijk voor vier jaar.

Konrad heeft acht jaar in de jeugdopleiding van Barcelona gespeeld, maar brak nooit door in het eerste elftal. Hij kwam in totaal tot drie wedstrijden in de hoofdmacht, waarin hij niet wist te scoren. Konrad heeft één interland voor het Amerikaanse nationale elftal achter zijn naam staan.

Update: Konrad de la Fuente vertrekt definitief naar Olympique Marseille. De jonge vleugelaanvaller kwam sinds 2013 uit voor FC Barcelona, maar trekt nu na acht jaar de deur achter zich dicht. Konrad tekent een contract voor vier seizoenen in Marseille. "Ik wil Barça bedanken voor het geluk dat ze me de afgelopen jaren hebben gegeven, maar bovenal wil ik al mijn teamgenoten bedanken met wie ik de kleedkamer heb gedeeld", laat Konrad weten via social media. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws