FC Barcelona sluit kolossale lening af: We maken ons allemaal grote zorgen

FC Barcelona sluit kolossale lening af: "We maken ons allemaal grote zorgen"

Gepubliceerd: zondag 20 juni 2021 om 20:07zo 20-06-2021 om 20:07

Groot nieuws uit Spanje: FC Barcelona sluit een lening van 525 miljoen euro af. Dat maakt de Catalaanse club zondagavond bekend na goedkeuring van de socios.

Het geleende megabedrag, dat is verstrekt door de Amerikaanse bank Goldman Sachs, wordt aangewend om de financiële crisis in Camp Nou te bestrijden. Het is geen geheim dat Barça in zwaar weer zit. Volgens clubpresident Joan Laporta is situatie nog ernstiger dan gedacht.

Op de ledenvergadering van Barcelona stemden 588 socios voor het afsluiten van de lening, tegenover 28 tegenstemmers. Tweederde van de stemmen was nodig om de plannen door te laten gaan. Het is de bedoeling dat het geld vanaf augustus beschikbaar is.

"We maken ons allemaal grote zorgen, omdat we een zeer hoge schuld hebben ontdekt en met veel partijen moeten gaan samenwerken", verklaart Laporta. "Veel heeft te maken met de coronacrisis, maar niet alles. Er zijn geen excuses", voegt financieel directeur Eduard Romeu eraan toe.

Begin 2021 bleek uit het jaarverslag dat Barcelona kampt met een schuld van ruim 1,1 miljard euro, waarvan op korte termijn 730 miljoen betaald moet worden. Bij de banken staan een schuld van 266 miljoen euro open. Ook zouden de spelers nog salaris tegoed hebben.

Ondanks de financiële problemen, rondde Barcelona al wel vier zomertransfers af: Memphis Depay volgde dit weekend Eric García, Sergio Agüero en Emerson Royal. Memphis, García en Agüero kostten geen transfersom.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws