Afellay wijst beste speler Nederlands elftal aan:  'Onderbelicht, dé aanjager'

Afellay wijst beste speler Nederlands elftal aan: 'Onderbelicht, dé aanjager'

Gepubliceerd: maandag 21 juni 2021 om 20:56ma 21-06-2021 om 20:56

Niet Donyell Malen, Memphis Depay, Denzel Dumfries of Frenkie de Jong, maar Georginio Wijnaldum was volgens Ibrahim Afellay de beste speler bij het Nederlands elftal.

Wijnaldum was een van de belangrijkste spelers bij het Nederlands elftal. Hij scoorde twee keer. "Ik vond Wijnaldum de beste. Hij is vaak onderbelicht, maar ik vind hem dé aanjager", zegt Afellay bij de NOS. "Ook als je kijkt naar zijn spel zonder bal, hij maakt veel vuile meters. Hij trok in de tweede helft bij een 0-2 voorsprong een sprint alsof zijn leven er vanaf hing. Deze jongen is een lust voor het oog. Hij bewijst het ieder jaar op het hoogste niveau en pikt zijn goals mee. Dat mag wel gezegd worden."

Theo Janssen liet zich uit over de spitsenkwestie. Donyell Malen liet tegen Noord-Macedonië een goede indruk achter. "Je gaat hem nu vergelijken met Weghorst. Als je ziet wat hij inbrengt en hoeveel dreiging hij veroorzaakt, kun je niet anders zeggen dan dat hij een goede wedstrijd heeft gespeeld.

"Ik vind Weghorst een prima speler in de zestienmeter, daarbuiten heeft hij veel moeite. Dan ziet het er klungelig uit, bij Malen is dat niet het geval", laat Janssen weten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws