'Alle seinen staan op groen, zaakwaarnemer zegt: Ajax beter voor Berghuis'

'Alle seinen staan op groen, zaakwaarnemer zegt: Ajax beter voor Berghuis'

Gepubliceerd: woensdag 23 juni 2021 om 13:44wo 23-06-2021 om 13:44

Laatste update: woensdag 23 juni 2021 om 14:37wo 23-06-2021 om 14:37

Alle seinen staan op groen voor een transfer van Steven Berghuis naar Ajax. Dat meldt Valentijn Driessen. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf hebben de Amsterdammers wel degelijk de beste papieren in de strijd om de aanvoerder van Feyenoord.

Driessen weet dat Berghuis 'wil gaan oogsten'. "Dat kan bij Ajax", stelt hij in een video van De Telegraaf. "Die vier miljoen euro staat gewoon in het contract. Ze hebben wel afgesproken bij het tekenen van het contract: wat we extra krijgen dat delen we. Maar toen was Mino Raiola nog zijn zaakwaarnemer. Zijn huidige manager (Guido Albers, red.) hoeft er niet per se aan te verdienen en zegt: hij kan voor vier miljoen naar Ajax."

"Deze zaakwaarnemer zegt: voor de ontwikkeling van Steven Berghuis is het gewoon beter om naar Ajax te gaan", vervolgt Driessen, die weet dat er in De Kuip iets anders naar de situatie wordt gekeken, waardoor mogelijk een juridische strijd dreigt. "Vanuit de Feyenoord-burelen hoor je wel een beetje dat ze zich daar niet zomaar bij neerleggen. Zij vinden dat beide partijen moeten streven naar een zo hoog mogelijk transferbedrag."

Volgens Driessen is de concurrentie van VfL Wolfsburg niet heel serieus voor Ajax. "Wolfsburg is veel meer een eendagsvlieg dan Ajax", vertelt hij. "Hij kan met zijn familie in Nederland blijven wonen. Hij heeft een uitdaging in de Champions League. Hij verdient een geweldig salaris, misschien wel net zoveel als in Duitsland. Dus eigenlijk staan alle seinen op groen om deze deal rond te maken. Zowel voor Ajax als Berghuis."

"Dat Ajax zich officieel gemeld heeft in Rotterdam, wil wel zeggen dat Berghuis oren heeft naar een transfer naar Ajax. Anders gaat niet iedereen zich de ellende op de hals halen die dit met zich meebrengt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Berghuis naar Ajax?

Goed idee
51%
Slecht idee
49%
(18814 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws