Feyenoord volgt Slot-doctrine: 'Als je te laat bent, word je geslacht'

Feyenoord volgt Slot-doctrine: 'Als je te laat bent, word je geslacht'

26-06-2021 23:10
80

Arne Slot wil bij Feyenoord zien dat zijn elftal hoog druk zet en dat was in de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen goed te merken. Na het duel met AA Gent (1-1) was de trainer content met wat hij zag.

De Belgen wisten zo nu en dan wel door de afjagende Rotterdamse linies heen te combineren, maar het begin was er. "Ik zag dat we uit drukmomenten een aantal goede kansen hebben gecreëerd", zegt Slot tegen De Telegraaf. "De bereidheid om het druk zetten uit te voeren, was enorm."

De oefenmeester uit Bergentheim denkt dat zijn ploeg ook geleerd heeft van de mindere punten. "Je zag in de eerste tien minuten wel de kwetsbaarheid. Ben je een stapje te laat, dan kun je geslacht worden. Het is mooi dat het nu gebeurt, daar kunnen we van leren."

Feyenoord hoefde in ieder geval niet te wennen en volgens Slot is dat te danken aan zijn voorgangers in De Kuip. "Of het druk zetten nieuw is voor Feyenoord? Dat weet ik niet. Ik heb Feyenoord het vorig seizoen vaak genoeg zien doen."