Sneijder 'niet helemaal positief' over Oranje: 'Dan moet er echt iemand opstaan'

Sneijder 'niet helemaal positief' over Oranje: 'Dan moet er echt iemand opstaan'

27-06-2021 17:14
24

Wesley Sneijder is er niet gerust op: het Nederlands elftal krijgt een zware kluif aan Tsjechië, verwacht de recordinternational. Ook Theo Janssen is op zijn hoede.

"Ik ben niet helemaal positief", zegt Sneijder in de studio van de NOS. Hij zag zaterdagavond hoe lastig Italië het in de achtste finale had met Oostenrijk, dat na verlenging werd geklopt (2-0). "Iedereen dacht: dat doen die Italianen wel even. We hebben de Tsjechen gezien de afgelopen periode en het is niet de minste ploeg die we treffen. Ik denk dat we het beste van Oranje nog moeten gaan zien, hopelijk is dat vanavond."

Wedden

Meer odds

De internationals van Oranje staan voor een 'leuke wedstrijd', zegt tafelgenoot Janssen. "Want je weet: vandaag moet het gebeuren. Dat ga je straks ook wel merken, dat jongens gaan twijfelen. Dat zorgt voor extra druk." Sneijder hoopt op een snelle Oranje-goal. "Als het lang 0-0 blijft, wordt het een heel andere wedstrijd en moet er echt iemand op gaan staan. Het wordt lastig." Nederland en Tsjechië trappen om 18.00 uur af in Boedapest.