Derksen haalt uit: 'Met zijn grote bek vier keer slecht gespeeld bij Oranje'

Derksen haalt uit: 'Met zijn grote bek vier keer slecht gespeeld bij Oranje'

28-06-2021 09:58
238

Memphis Depay ging zondagavond bij De Oranjezomer door de gehaktmolen: Johan Derksen haalt uit naar de aanvalsleider van het Nederlands elftal, terwijl het René van der Gijp zal benieuwen hoe Memphis zich gaat houden bij FC Barcelona.

Derksen vindt dat Memphis is geflopt op het EK. "Hij kan allerlei documentaires maken en als een soort Elvis Presley proberen over te komen, maar hij heeft vier wedstrijden voor Oranje gespeeld met zijn grote bek en vier wedstrijden ontzettend slecht gespeeld."

"Depay acteert alsof hij een vedette is, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Als je hem ziet: hij acteert een ster. Maar laat het dan verdomme ook zien. Hij heeft vier wedstrijden de kans gehad en niet één keer heeft hij zijn gedrag buiten het veld waargemaakt in het veld."

Memphis sluit binnenkort aan bij Barcelona. Van der Gijp vindt dat 'razend spannend'. "Als hij daar een half uur speelt zoals nu, dan tikt Lionel Messi hem toch op zijn schouder en vraagt-ie: Hé, voetbal jij al lang? Je maakt mij toch niet wijs dat Messi dat niet zal doen?"

Gijp zou niet weten hoe Barça-trainer Ronald Koeman zijn Nederlandse aanwinst gaat inpassen. "Wij hebben in Nederland al genoegen genomen met deze manier van spelen. Dit is zijn spel. Bij iedere bal gaat hij het allermoeilijkste proberen wat er is. Dat gaat toch niemand pikken bij Barcelona."