Koeman getipt als opvolger De Boer: 'Heerlijk als The King terugkomt'

Koeman getipt als opvolger De Boer: 'Heerlijk als The King terugkomt'

29-06-2021 19:24 Laatste update: 30-06-2021 16:26
140

Hans Kraay jr. tipt Ronald Koeman als mogelijke opvolger van Frank de Boer bij de KNVB. De analist van ESPN denkt dat de kans klein is dat Koeman hapt, maar vindt wel dat de KNVB een poging moet doen.

KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma zei na het vertrek van De Boer dat de KNVB zoekt naar een vergelijkbare trainer als Koeman. "Als je een Koeman 2.0 wilt, bel Ronald Koeman", oppert Kraay jr. bij Veronica Inside. "De kans is heel klein, maar het lijkt me zo fantastisch als je hem een vierjarig contract geeft. Ik weet wel dat hij bij FC Barcelona zeven miljoen euro verdient en bij de KNVB maar één miljoen, maar ze hebben door het EK zoveel geld binnengekregen."

Kraay jr. is op z'n zachtst gezegd geen fan van Barcelona-voorzitter Joan Laporta, die Koeman de afgelopen weken aan het lijntje hield. Hij hoopt dan ook dat Koeman eieren voor zijn geld kiest en terugkomt.

"Het moet toch heerlijk zijn als The King terugkomt in Nederland en gewoon een ontspannen baan heeft? In plaats van dat hij na vier nederlagen weer op de schopstoel zit bij meneer Laporta. Ik geloof niet dat hij terugkomt, maar ik zou het wel proberen."