Leicester City troeft topclubs af met zomeraanwinst van 26 miljoen euro

Leicester City troeft topclubs af met zomeraanwinst van 26 miljoen euro

Gepubliceerd: woensdag 30 juni 2021 om 12:38wo 30-06-2021 om 12:38

Laatste update: woensdag 30 juni 2021 om 14:23wo 30-06-2021 om 14:23

Leicester City heeft de komst van Patson Daka officieel gemaakt. De club betaalt ongeveer 26 miljoen euro voor de vleugelspeler, die overkomt van Red Bull Salzburg. Ook andere topclubs uit de Premier League waren geïnteresseerd. Daka tekent voor vijf jaar bij Leicester.

De Zambiaanse aanvaller stond al langer op het wensenlijstje van Leicester, dat nu een klap gegeven heeft op de deal. "Ik ben heel, heel enthousiast om me bij deze grote en historische club te voegen. Het was een droom en ik kijk ernaar uit om te zien wat er komen gaat", zegt Daka op de site van Leicester.

"Ik heb Leicester gevolgd vanaf het moment dat ze de Premier League wonnen. Dit is voor mij de perfecte plek, omdat Leicester een club is die om de prijzen speelt. Het wordt niet makkelijk, maar ik ben klaar voor de nieuwe uitdaging", zegt hij.

Leicester doet geen mededelingen over de transfersom, maar volgens diverse media maken The Foxes om en nabij de 26 miljoen euro voor Daka over. Ook Liverpool, Chelsea en RB Leipzig wilden Daka hebben.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws