'Busquets bedankt voor Amerikaanse interesse, mogelijk wél transfer in '22 of '23'

'Busquets bedankt voor Amerikaanse interesse, mogelijk wél transfer in '22 of '23'

Gepubliceerd: zaterdag 3 juli 2021 om 21:38za 03-07-2021 om 21:38

Het Sergio Busquets-tijdperk lijkt zijn einde te naderen bij FC Barcelona. De 32-jarige controleur zet al sinds 2008 de lijnen uit in Camp Nou, blijft ook komend seizoen binnenboord, maar zou al bezig zijn met een toekomstige transfer naar de Amerikaanse Major League Soccer.

Transferspecialist Fabrizio Romano weet zelfs te melden dat Busquets al benaderd is door een aantal Amerikaanse clubs. Het jeugdproduct van Barcelona heeft echter nog een contract tot 2023 en het ziet ernaar uit dat hij in ieder geval komend seizoen blijft. Romano sluit echter niet uit dat het in 2022 – of anders één jaar later – alsnog van een transfer gaat komen.

De positie van Busquets stond na de historische 8-2 nederlaag tegen Bayern München ter discussie, maar de controleur was na de komst van trainer Ronald Koeman alsnog een dragende speler: in alle clubcompetities kwam hij tot vijftig wedstrijden. Momenteel is hij met Spanje actief op het EK. Busquets miste de wedstrijden tegen Zweden en Polen, die allebei in een gelijkspel eindigden, door een positieve coronatest. Tegen Slowakije, Kroatië en Zwitserland was hij echter weer van de partij, dinsdag wacht de halve finale tegen Italië.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws