Woerts: 'Europees voetbal, verder niets. Denk dat Advocaat sterke zaak heeft'

Woerts: 'Europees voetbal, verder niets. Denk dat Advocaat sterke zaak heeft'

09-07-2021 22:05
110

Dick Advocaat maakte afgelopen week bekend dat hij het niet eens is met zijn oude club Feyenoord over het al dan niet uitbetalen van een clausule in zijn contract. Advocaat zou een bonus ontvangen bij het behalen van Europees voetbal, maar de Rotterdamse club zou de Conference League niet als Europees voetbal zien.

Sportmarketeer Chris Woerts laat bij de Oranjezomer van Veronica Inside zijn licht schijnen over de situatie. Hij denkt dat Advocaat 'een sterke zaak heeft'. "Hij opende zijn post en zag zijn loonstrook voorbijkomen", begint Woerts. "Er stond geen bonus op. Advocaat heeft Feyenoord toen gebeld en die zeiden dat hij geen recht heeft op de bonus."

Een uitleg zou Advocaat niet hebben gekregen. "Ze betaalden gewoon niet", aldus Woerts. "Volgens Advocaat stond het echt in het contract. Wat Feyenoord zegt maakt niet uit, er staat Europees voetbal. Verder niets. Ik denk dat Dick een sterke zaak heeft. Als Feyenoord gewoon met Advocaat was gaan zitten, waren ze er echt wel uitgekomen", sluit Woerts af.

"Ze hebben er bij Feyenoord een ander idee over: zij vinden Conference League geen Europees voetbal", zo liet Advocaat zich eerder deze week ontvallen. "Dat krijgt nog wel een staartje."