Breaking news

LIVE: PSV één helft verwijderd van sportieve revanche na debacle tegen Feyenoord

BILD maakt salaris en contractduur Malen bekend, 'transfer zondag definitief'

BILD maakt salaris en contractduur Malen bekend, 'transfer zondag definitief'

Gepubliceerd: zondag 25 juli 2021 om 12:58zo 25-07-2021 om 12:58

Donyell Malen gaat zondag zijn contract ondertekenen bij Borussia Dortmund, weet BILD. De Duitse krant stelt dat de PSV-aanvaller een verbintenis tot medio 2026 gaat ondertekenen bij zijn nieuwe club. Ook is het salaris van Malen onthuld.

Vrijdag werd al duidelijk dat de transfer van Malen normaal gesproken dit weekend afgerond wordt. BILD meldt nu dat de overstap zeer spoedig officieel zal worden. Malen gaat zijn handtekening dus onder een vijfjarig contract zetten bij Dortmund. De dertienvoudig Oranje-international gaat 'in de toekomst' naar verluidt zes miljoen euro opstrijken in Duitsland. Eerder werd al duidelijk dat het salaris van Malen elk contractjaar hoger zal worden bij Dortmund.

PSV gaat rond de dertig miljoen euro ontvangen voor de geboren Wieringenaar. De Eindhovenaren zullen wel een deel van dat bedrag moeten afstaan aan andere partijen: Ajax krijgt 1,5 procent van de transfersom als opleidingsvergoeding. Arsenal krijgt om dezelfde reden één procent van het transferbedrag. Ook moet PSV een onbekend deel van het Malen-geld afstaan aan zaakwaarnemer Mino Raiola.

Bij Dortmund moet Malen de naar Manchester United vertrokken Jadon Sancho doen vergeten. Afgelopen seizoen was de aanvaller goed voor negentien goals en acht assists in competitieverband namens PSV.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws