Midtjylland 'trots' na nederlaag: 'Spelen gelukkig niet wekelijks tegen PSV'

Midtjylland 'trots' na nederlaag: 'Spelen gelukkig niet wekelijks tegen PSV'

Gepubliceerd: woensdag 4 augustus 2021 om 08:22wo 04-08-2021 om 08:22

FC Midtjylland-trainer Bo Henriksen is blij dat zijn ploeg niet wekelijks tegen PSV hoeft te spelen. De 46-jarige Deen is onder de indruk van de Eindhovenaren na de eerste ontmoeting in de derde Champions League-voorronde (3-0).

"Hoewel het misschien helemaal gek klinkt, hebben we in de eerste helft alles gedaan wat we konden", laat Henriksen optekenen door het Deense BT. "Gelukkig spelen we niet elke week tegen PSV. Ze zijn erg ervaren en waren op veel punten beter dan wij. Desondanks ben ik trots op de jongens, die keihard hebben gewerkt en alles hebben gedaan wat ze konden onder deze moeilijke omstandigheden."

Daarmee doelt Henriksen op de afwezige spelers bij Midtjylland. Mikael Anderson, Pione Sisto, Henrik Dalsgaard en Nicolas Madsen konden door een corona-uitbraak in de selectie niet afreizen naar Eindhoven. Vlak voor de aftrap werd bekend dat Daniel Höegh en Juninho om die reden ook niet van de partij waren. "We hebben ons plan niet gewijzigd, maar er zouden andere spelers in de basis hebben gestaan als iedereen aanwezig was", stelt Henriksen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws