Breinburg (29) begint na jaar zonder club aan vierde Nederlandse avontuur

Breinburg (29) begint na jaar zonder club aan vierde Nederlandse avontuur

06-08-2021 09:30
19

ADO Den Haag heeft een vervanger gecontracteerd voor de naar China vertrokken Marko Vejinovic. De 29-jarige Gregor Breinburg heeft vrijdagochtend zijn handtekening gezet onder een verbintenis van een jaar met een optie voor nog een extra jaar.

Breinburg zat sinds zijn vertrek bij De Graafschap in 2020 zonder club, maar is nu tot de zomer van 2022 weer onder de pannen. De middenvelder trainde de afgelopen weken al mee met de selectie van Ruud Brood en ziet zijn inzet beloond worden met een contract van een jaar. "Gregor heeft zich tijdens zijn stageperiode uitstekend gepresenteerd. Hij straalt energie en ambitie uit en is direct een toegevoegde waarde gebleken voor het team", stelt technisch manager Albert van der Dussen op de clubsite.

ADO is voor Breinburg zijn vierde club in Nederland. De middenvelder debuteerde in het shirt van De Graafschap, waar hij tot 2014 speelde. In de vier seizoenen daarop kwam Breinburg tot 129 wedstrijden voor NEC. Na een jaartje Sparta keerde Breinburg terug op het oude nest. In 2020 liep het contract van Breinburg af bij De Graafschap en zat de international van Aruba een jaar lang zonder club. Breinburg is na het vastleggen van spits Thomas Verheydt de tweede aanwinst die ADO deze week gepresenteerd heeft.