'Bekeruitsluiting dreigt voor Wolfsburg: Van Bommel wisselde te vaak'

'Bekeruitsluiting dreigt voor Wolfsburg: Van Bommel wisselde te vaak'

08-08-2021 20:44 Laatste update: 09-08-2021 14:24
146

VfL Wolfsburg wordt mogelijk uit de DFB Pokal gezet. De formatie van trainer Mark van Bommel won zondag na verlenging met 3-1 van Preussen Münster, maar heeft de regels rondom wisselen overtreden.

Duitse media, waaronder Kicker, weten te melden dat Van Bommel te vaak gewisseld heeft. De Nederlander bracht zes nieuwe spelers in, maar had dat maar vijf keer mogen doen. In de verlenging was er namelijk geen mogelijkheid om dat voor een zesde keer te doen. Scheidsrechter Christian Dingert heeft in zijn wedstrijdverslag melding gemaakt van het feit en dat zou kunnen betekenen dat Die Wölfe uit het toernooi worden gezet.

Officials van Wolfsburg zouden gevraagd hebben aan de vierde man of de wissels mogelijk waren en daar kwam toen geen negatief antwoord op. De club wil niet reageren op vragen over het voorval en moet nu afwachten of Münster tegen de uitslag in beroep gaat. Zij zijn zich ervan bewust dat er te vaak gewisseld is door Van Bommel en twijfelen nog of ze willen protesteren. Als dat wel gebeurt, dreigt uitschakeling voor Wolfsburg.

Mogelijke aanleiding voor de fout van Van Bommel is het feit dat er op het EK wel een zesde keer gewisseld mocht worden tijdens een verlenging. In de reglementen van de Duitse beker staat echter duidelijk aangegeven dat dat in dat toernooi niet mag. De zesde wissel, die dus mogelijk fataal kan blijken te zijn, was het inbrengen van Admir Mehmedi voor Maximilian Philipp.