Van Ginkel: 'Geen risico's genomen, maar ik ben klaar voor Benfica'

Van Ginkel: 'Geen risico's genomen, maar ik ben klaar voor Benfica'

17-08-2021 20:57
45

Marco van Ginkel is na twee jaar inactiviteit weer in topconditie, maar de PSV-aanvoerder kreeg zaterdag rust voor de eerste Eredivisie-wedstrijd tegen Heracles Almelo. Dat had met het kunstgras in Almelo te maken, heeft hij in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Benfica laten weten.

Trainer Roger Schmidt liet na de uitzege op Heracles al doorschemeren dat Van Ginkel moeite heeft met de rubberen ondergrond. "Ik kan wel op kunstgras spelen, maar ik houd er niet van. In overleg met de staf heb ik ervoor gekozen om geen risico's te nemen", aldus de geboren Amersfoorter tijdens de persconferentie in Lissabon, geciteerd door het Eindhovens Dagblad. In het Estádio Da Luz ligt een natuurgrasmat en dus is Van Ginkel woensdagavond gewoon weer beschikbaar. "Ik voel me goed nu, heb in het weekend lekker getraind en ben nu klaar voor Benfica."

PSV staat aan de vooravond van misschien wel het belangrijkste tweeluik van het seizoen, waarin de Champions League-miljoenen op het spel staan. "Het is een grote wedstrijd voor het hele team én de club. Ik denk ook dat het een mooie wedstrijd wordt: zij houden van aanvallen, wij ook", blikte Van Ginkel daags voor de heenwedstrijd tegen O Glorioso vooruit. "Ze hebben een systeem met aanvallende spelers, maar wij kunnen altijd scoren. En we hebben de laatste duels laten zien dat we georganiseerd kunnen spelen."

Woensdag wordt er om 21.00 uur Nederlandse tijd afgetrapt in Lissabon. De return in het Philips Stadion is op dinsdag 24 augustus. Tussendoor speelt PSV nog thuis tegen SC Cambuur.