Memphis wijst naar vier Barça-spelers: 'Helaas Messi niet eens leren kennen'

Memphis wijst naar vier Barça-spelers: 'Helaas Messi niet eens leren kennen'

20-08-2021 07:28
28

Memphis Depay voelt zich als een vis in het water bij FC Barcelona. Toch is er één minpuntje voor de 27-jarige aanvaller: Lionel Messi is vertrokken.

Memphis sprak bij zijn transfervrije overstap naar Barça de droom uit om samen te spelen met Messi, maar de Argentijn tekende vorige week bij Paris Saint-Germain. "Ik heb Messi niet eens leren kennen", baalt Memphis in een interview met El Periódico. "Hij zou later in de voorbereiding aansluiten vanwege zijn deelname aan de Copa América. Helaas heb ik niet even gedag tegen hem kunnen zeggen."

Zijn eerste maanden als speler van Barcelona bevallen Memphis goed. "Iedereen is heel aardig en maakt de aanpassing makkelijk. Gerard Piqué heeft me veel geholpen, omdat zijn Engels goed is. Met Jordi Alba heb ik veel plezier. En natuurlijk, Frenkie de Jong en Sergiño Dest: die twee kende ik al. Het is een leuke kleedkamer."

In de voorbereiding scoorde Memphis aan de lopende band en ook tegen Real Sociedad (4-2) was de Oranje-spits belangrijk. Hij weet precies wat trainer Ronald Koeman eist. "We hebben een klik. Op het veld probeer ik iets extra's te geven, iets belangrijks voor het team. Plezier is belangrijk. Daarom is de connectie met de supporters ongelooflijk. Het geeft me een fantastisch gevoel en ik hoop dat het zo blijft."