'Hij kan Sparta in de Eredivisie kan houden, maar de belangen zijn te groot'

'Hij kan Sparta in de Eredivisie kan houden, maar de belangen zijn te groot'

20-08-2021 14:52
48

Abdou Harroui staat aan de vooravond van een vertrek bij Sparta. Henk Fraser, trainer van de Rotterdamse club, spreekt van een sportieve aderlating, maar is niet verrast.

Harroui staat er al langer goed op bij binnen- en buitenlandse clubs. Na de eerste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen hield hij bovendien de transferdeur wijd open. "We hielden hier natuurlijk in ons achterhoofd al rekening mee", reageert Fraser voor de camera van RTV Rijnmond.

Sportief komt de klap wel aan. "Dit is heel vervelend, want hij is een speler die ons in de Eredivisie kan houden, zo simpel is het. De belangen voor hem en de club zijn alleen te groot en als iets heel concreet is zoals nu, dan snap ik dat hij niet speelt."

Sparta bevestigde vrijdag de verkoop van Harroui, maar maakte zijn nieuwe club niet bekend. De jeugdinternational moet 2,5 tot 3 miljoen euro kosten. "Ik had nog even de hoop, voor onszelf, dat de deal nog geblokkeerd zou worden", zegt ploeggenoot Bart Vriends. "Het is een fijne speler in de groep en heel belangrijk. Ik begrijp zijn stap wel volkomen."