Omhaal van Vriends is absolute hoogtepunt bij Sparta - Heracles

21-08-2021 21:55
18

Sparta en Heracles Almelo hebben elkaar op Het Kasteel in evenwicht gehouden. Het werd 1-1.

Zonder de afwezige Abdou Harroui, die bezig is om een transfer naar Nottingham Forest af te ronden, was Sparta door een harde knal van Laros Duarte op de lat al vroeg in de wedstrijd dicht bij een openingstreffer. Heracles dacht echter op voorsprong te komen, maar die werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Het hoogtepunt van de wedstrijd was de openingstreffer van Bart Vriends. De verdediger zette de 1-0 op het scorebord met een omhaal waarmee hij het publiek in extase bracht. Meteen daarna kreeg Lennart Thy een kans op 2-0.

In de tweede helft was het lang een kwestie van tegenhouden voor Sparta. Heracles drukte en stuitte eerst op doelman Maduka Okoye, maar had daarna wel succes toen Delano Burgzorg door de benen van de doelman schoot.

Het had in de slotfase nog alle kanten op gekund. Thy miste in de blessuretijd een kans op 2-1 en in de omschakeling miste Heracles de scherpte om er gevaarlijk uit te komen. In de vijf minuten blessuretijd werd niet meer gescoord.