Buijs duidt drie Groningen-transfers op Deadline Day: 'Hem ken ik het beste'

Buijs duidt drie Groningen-transfers op Deadline Day: 'Hem ken ik het beste'

31-08-2021 16:01
13

FC Groningen maakt hectische dagen door op de transfermarkt. De club nam afscheid van onder andere Azor Matusiwa (Stade Reims) en Gabriel Gudmundsson (Lille OSC), maar presenteerde dinsdag ook drie nieuwe spelers. FC Groningen-trainer Danny Buijs bespreekt in gesprek met RTV Noord de laatste ontwikkelingen op de transfermarkt.

"Dit zijn wat chaotische dagen", duidt Buijs de inkomende en uitgaande transfers bij Groningen. Dinsdag werd bekend dat de Groningers zich versterken met middenvelder Laros Duarte (Sparta Rotterdam), linksback Yahya Kalley (IFK Göteborg) en vleugelaanvaller Sebastian Tounekti (Bodø/Glimt).

"Van de drie nieuwkomers ken ik Duarte het beste, omdat hij in de eredivisie speelt", vertelt Buijs. De middenvelder komt over van Sparta Rotterdam. "We vinden hem al langere tijd een interessante speler, een voetballende middenvelder, met een enorm goede passing naar voren."

FC Groningen deed dinsdag ook zaken in Zweden en wist daar Kalley vast te leggen. Buijs geeft aan de linksback nog niet zo goed te kennen. "Hij heeft in Zweden nog niet heel veel gespeeld, maar de scouting en de club denken dat hij heel goed bij ons past. De komende maanden zullen we kijken wat zijn instapniveau is en hoe snel hij zich gaat ontwikkelen."

Met vleugelaanvaller Tounekti heeft FC Groningen een speler voor de toekomst binnengehaald. Volgens Buijs is het afwachten hoe de speler zich gaat ontwikkelen in Groningen. "Als hij ons positief verrast, gaan we hem uiteraard opstellen. Maar het kan ook zo zijn dat het met hem wat langer duurt, omdat we daar al wat meer opties hebben lopen. Dat geeft hem ook even de tijd om te wennen."