Vier Oranje-spelers op scherp tegen Montenegro: wedstrijd tegen Turkije in gevaar

Vier Oranje-spelers op scherp tegen Montenegro: wedstrijd tegen Turkije in gevaar

04-09-2021 09:46 Laatste update: 10:09
58

Het Nederlands elftal speelt zaterdagavond de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro. Drie dagen later staat Oranje in de Johan Cruijff ArenA vermoedelijk een nog belangrijkere wedstrijd te wachten tegen Turkije. Vier spelers van Oranje staan zaterdag op scherp en zijn er met een gele kaart niet bij tegen de Turken.

Georginio Wijnaldum, Davy Klaassen, Ryan Gravenberch en Donyell Malen zijn de spelers die zaterdagavond op hun tellen moeten passen. Bij een gele kaart moeten zij dus de wedstrijd tegen Turkije missen. Ook Luuk de Jong staat op scherp, hij is echter niet geselecteerd en zal dus niet spelen.

In de WK-kwalificatiecyclus staat er na twee gele kaarten al een schorsing te wachten. Daley Blind liep in de wedstrijd tegen Noorwegen tegen een tweede gele kaart op en moet het duel tegen Montenegro zodoende vanaf de tribune bekijken. Matthijs de Ligt keert zaterdag terug van een schorsing en zal naar alle waarschijnlijkheid de plaats van Virgil van Dijk overnemen in het centrum van de verdediging.

Dat de thuiswedstrijd tegen Turkije van groot belang is staat buiten kijf. De uitwedstrijd tegen de Turken ging met 4-2 verloren, waardoor Oranje achter de feiten aanloopt. Turkije heeft momenteel één punt meer verzameld dan Nederland en speelt zaterdagavond tegen Gibraltar. Alleen de groepswinnaars plaatsen zich direct het WK in Qatar.