Berghuis heeft verklaring voor mindere seizoenstart: 'Er is veel gebeurd'

Berghuis heeft verklaring voor mindere seizoenstart: 'Er is veel gebeurd'

08-09-2021 08:15 Laatste update: 08:29
101

Steven Berghuis heeft 'genoten' van de afgelopen week bij Oranje, dat Turkije dinsdag met 6-1 inmaakte. De 29-jarige linkspoot merkt ook dat hij zelf steeds beter begint te spelen.

Na afloop van de wedstrijd tegen de Turken blikt Berghuis op een persconferentie terug op zijn week bij het Nederlands elftal. "Ik ben drie keer gestart, daar ben ik blij mee", laat de rechtsbuiten optekenen door Voetbal International. "Ik heb verder ook genoten van deze hele week. Het samenspel, het elkaar gunnen, de tempo en de dynamiek; iedereen komt op deze manier in zijn kracht."

Zelf groeide Berghuis naarmate de afgelopen interlandperiode vorderde. Daar heeft de dertigvoudig international wel een verklaring voor. "Ik kom uit een aparte voorbereiding. Op het EK speelde ik weinig, toen kwam die beladen transfer. Er is veel gebeurd", vertelt Berghuis, die merkt dat hij steeds fitter wordt. "En dan komen ook mijn kwaliteiten beter naar voren", besluit hij.

Berghuis zal zich spoedig weer gaan melden bij Ajax. Daar gaat de aanvaller zich met zijn teamgenoten voorbereiden op het uitduel met PEC Zwolle van zaterdag. Een halve week later nemen Berghuis en co. het in de Champions League op tegen Sporting Portugal.