'Sparta vangt exit Harroui en Duarte na transferwindow op met oud-Heraclied'

'Sparta vangt exit Harroui en Duarte na transferwindow op met oud-Heraclied'

10-09-2021 10:14
21

Sparta gaat zich een dikke week na het sluiten van de transfermarkt versterken met Mohammed Osman, weten het Algemeen Dagblad en RTV Rijmond. De middenvelder die tussen 2018 en 2020 naam maakte bij Heracles Almelo, gaan de Rotterdammers transfervrij oppikken.

Osman gaat vrijdag zijn handtekening al zetten onder een contract tot medio 2022 bij Sparta. De 27-jarige Syriër is sinds deze zomer clubloos, nadat zijn contract afliep bij Al Kharaitiyat SC uit Qatar. Bij Sparta moet Osman het vertrek van Abdou Harroui (naar Sassuolo) en Laros Duarte (naar FC Groningen) opvangen.

Trainer Henk Fraser kent Osman nog van hun periode bij Vitesse. In Arnhem speelde de achtvoudig international een handjevol duels, waarna hij voor Telstar en Heracles uitkwam. Bij laatstgenoemde club maakte Osman naam: hij groeide in twee seizoenen uit tot een dragende kracht in Almelo.

'Normaal gesproken' kan Osman komend weekend al zijn Sparta-debuut maken, als de Spangenaren in eigen huis tegen Fortuna Sittard spelen. Hij heeft echter wel een lange vliegreis achter de rug, nadat hij in de afgelopen interlandperiode actief was namens Syrië. De verwachting is dan ook dat Osman op de bank zal beginnen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie