NEC laat derde zege liggen: uitblinkende debutant houdt tiental Willem II overeind

12-09-2021 14:12
26

NEC heeft zondagmiddag een uitgelezen kans op drie punten laten liggen. In het thuisduel met Willem II speelden de Nijmegenaren ruim 75 minuten met een man meer, maar gescoord werd er niet: 0-0.

Omdat Timon Wellenreuther niet fit genoeg was en ook Robbin Ruiter, eerste doelman bij de competitiestart, ontbrak, keepte Jorn Brondeel in het Goffertstadion. Zijn optreden was geen lang leven beschoren: Brondeel kwam na een kwartier wild uit zijn doel en maakte buiten het strafschopgebied opzichtig hands. Scheidsrechter Pol van Boekel kon vervolgens niet anders dan de rode kaart trekken.

De twintigjarige Connor van den Berg verving Brondeel, wat ten koste ging van middenvelder Görkem Saglam. Slechts één keer eerder gebruikte een ploeg in de Eredivisie vier verschillende keepers in de eerste vier speelronden. Dat was NAC Breda in het seizoen 2018-2019, waar achtereenvolgens Andries Noppert, Mark Birighitti, Nigel Bertrams en Karol Niemczycki onder de lat stonden.

NEC pakte zes punten uit de eerste drie wedstrijden, maar trainer Rogier Meijer hamerde na die zeges op het feit dat het voetballend nog niet overhield. Dat bleek tegen Willem II: tegen tien man van de Tilburgers werden amper kansen gecreëerd. Mikkel Duelend was voor rust nog het meest dichtbij, maar zijn inzet belandde op de paal.

In de tweede helft wist NEC ook geen goal te forceren, mede dankzij Van den Berg. De debuterende doelman hield Jonathan Okita van scoren af en kwam vervolgens ook als winnaar uit de bus bij een scrimmage voor zijn doel. Van den Berg groeide uiteindelijk ook uit tot man of the match door een schot van Okita in de blessuretijd op de lat te tikken.