'De druk was begin augustus heel groot, nu zijn we ineens titelkandidaat'

'De druk was begin augustus heel groot, nu zijn we ineens titelkandidaat'

Gepubliceerd: zaterdag 18 september 2021 om 09:51za 18-09-2021 om 09:51

Mark van Bommel kent een goede start bij VfL Wolfsburg, althans een goede competitiestart. Waar in de voorbereiding de nodige wedstrijden werden verloren, staat Wolfsburg nu bovenaan in de Bundesliga. De gemoederen rondom Van Bommel slingeren dan ook heen en weer.

"Van buitenaf was de druk begin augustus heel groot. En nu zijn we ineens titelkandidaat. Zo snel kan het gaan, terwijl dat helemaal niet realistisch is", stelt Van Bommel in gesprek met De Telegraaf. Volgens de oefenmeester had de club in de voorbereiding bewust gekozen voor tegenstanders van formaat.

"De resultaten waren niet goed, maar dat betekent niet dat het helemaal slecht was. Zoals het nu niet allemaal goed is", vertelt Van Bommel. "In Duitsland ligt alles onder een vergrootglas. Mijn naam trekt ook de aandacht. Ik ben de enige trainer die als speler kampioen is geworden in Duitsland. Daar ligt dan de nadruk op."

Van Bommel geeft aan te genieten van zijn trainerschap bij Wolfsburg, in de competitie die hij maar al te goed kent. Het doel voor dit seizoen is duidelijk voor de Nederlandse trainer. "Europees voetbal bereiken is het doel, maar werkelijk iedereen kan van elkaar winnen. Daarom is dit zo’n geweldige competitie", concludeert Van Bommel.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws