'Ik zou hetzelfde doen als Henk de Jong, Ajax is geen PEC Zwolle'

'Ik zou hetzelfde doen als Henk de Jong, Ajax is geen PEC Zwolle'

Gepubliceerd: donderdag 23 september 2021 om 10:46do 23-09-2021 om 10:46

De afstraffing van SC Cambuur bij Ajax (9-0) zegt Heracles Almelo niks. Trainer Frank Wormuth en doelman Janis Blaswich rekenen zich absoluut niet rijk in de aanloop naar het bezoek aan Leeuwarden.

"Ajax-uit of Heracles-thuis, dat is een heel groot verschil", wordt Wormuth geciteerd door TC/Tubantia. "Cambuur is thuis goed, die reputatie heeft het ook. Vorig seizoen waren ze dat al en dit seizoen zetten ze dat door. Het hangt donderdag allemaal af van de situatie."

Blaswich keek de samenvatting van de 9-0 in Amsterdam. "Voor ons maakt het niet uit of zij met 1-0 of 9-0 verliezen. Ze zullen niet meteen in de put zitten, maar uit zijn op revanche. Als ik naar mezelf kijk, wil ik na een verlies niets liever dan het veld op om het tegendeel te bewijzen."

Wormuth zag dat collega Henk de Jong het monsterverlies 'relativeerde en accepteerde'. "Ik zou hetzelfde doen. Je verliest van een deelnemer aan de Champions League, die in een flow zit. Dat kan. Over het algemeen verliezen de meeste teams uit bij Ajax. Hadden ze met 9-0 van PEC Zwolle verloren, was het anders geweest en had het tot nadenken gestemd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws