UOL: Ajax kan in handen wrijven, Bayern en Barça tonen interesse in Antony

UOL: Ajax kan in handen wrijven, Bayern en Barça tonen interesse in Antony

28-09-2021 06:55 Laatste update: 11:19
125

Zijn prestaties bij Ajax dit seizoen en zijn oproep voor het Braziliaanse nationale team hebben de transferwaarde van Antony flink doen stijgen. Volgens UOL Esporte nemen de Amsterdammers niet genoegen met minder dan veertig miljoen euro.

Het Braziliaanse medium weet dat Bayern München nog altijd zeer geïnteresseerd is in de 21-jarige vleugelaanvaller. De Bundesliga-grootmacht werd afgelopen zomer al in verband gebracht met Antony, wiens waarde toen nog op dertig miljoen werd geschat. Daar is al tien miljoen bijgekomen en UOL sluit niet uit dat dit nog verder oploopt als de Braziliaan zo blijft doorgaan.

Bovendien heeft Antony inmiddels ook belangstelling gewekt van FC Barcelona, dat eveneens als 'mogelijke koper' wordt omschreven. Dat heeft de rechtsbuiten te danken aan zijn topvorm dit seizoen. Hij stond aan de basis van drie treffers tegen Sporting Portugal (5-1) in de Champions League. UOL stelt dat de prestaties van Antony bij Ajax ook goed nieuws zijn voor zijn oude club São Paulo, dat recht heeft op twintig procent van de winst.

Antony ligt nog tot medio 2025 vast in de Johan Cruijff Arena. De Amsterdammers betaalden 15,75 miljoen voor hem. Door bonussen kan die transfersom nog oplopen met zo'n zes miljoen.