Everton-indringer: 'Ik ben Louis, ga zo het veld op en ben doodsbang'

18-03-2022 13:34
24

Het duel tussen Everton en Newcastle United moest donderdag even worden stilgelegd, nadat een man zich had vastgebonden aan de doelpaal. Het blijkt te gaan om Louis McKechnie, een 21-jarige student, die op Twitter zijn controversiële actie toelicht. "Stop nu met olie", zo laat hij weten.

McKechnie blijkt vlak voor zijn entree op Goodison Park een filmpje te hebben opgenomen. "Hallo, mijn naam is Louis McKechnie. Ik ben 21 jaar oud en ik studeer werktuigbouwkunde. Ik sta op het punt om een voetbalwedstrijd te verstoren, en ik ben doodsbang", zo laat hij weten.

"Maar ik geloof dat zoveel mogelijk mensen moeten weten wat ons in de toekomst te wachten staat", vervolgt de student. "Miljarden mensen weten niet of ze in hun huis kunnen blijven wonen, of dat ze weg moeten, omdat landen te warm worden om te kunnen wonen. Massale hongersnood door mislukte oogst, het is vechten om brood. De crisis rond de kosten van levensonderhoud, het coronavirus en de oorlog in Oekraïne laten deze toekomst zien."

McKechnie is teleurgesteld in de Britse regering. "Ik waarschuw mijn overheid om alles te doen wat ze kunnen om dit uit te laten komen. Maar ze breiden juist uit met olie en gas, wat het alleen maar erger maakt en het risico vergroot."

McKechnie kwam enkele minuten na de pauze het veld op.