Zenden doet voorspelling: 'Ik denk dat Gakpo heel veel gaat spelen bij Liverpool'

01-01-2023 18:33 Laatste update: 18:39
45

PSV kan trots zijn op de overstap van Cody Gakpo naar Liverpool, vindt Boudewijn Zenden. In gesprek met VoetbalPrimeur zegt hij dat dit hem een voorbeeld maakt voor de andere spelers bij PSV. Zenden vindt het mooi om te zien dat Gakpo naar de club gaat waar hij ook voor uitkwam in het verleden.

"Gakpo is op acht-jarige leeftijd bij de opleiding binnen gekomen. Ik denk dat je als PSV zijnde trots kan zijn", begint Zenden. "Hij is nu een voorbeeld voor alle andere jongens. Ik vind het mooi dat hij naar een club gaat waar ik zelf gespeeld heb. Voor mij is het extra leuk."

Gakpo moet er vanwege blessures bij Liverpool direct staan. Daarmee krijgt hij volgens Zenden niet de aanpassingstijd die veel andere spelers die eenzelfde overstap maken wel krijgen. "Ik denk dat hij met een goed gevoel terugkomt van het WK. Ik denk dat hij heel veel gaat spelen. Ik hoop dat hij zijn goede lijn door kan trekken."

De Premier League is een totaal andere competitie dan de Eredivisie, waarschuwt Zenden. “Niet zo zeer de frequentie van het spelen. Ik denk dat Nederlandse clubs ook vaak drie keer in de week spelen. De grote uitdaging is de intensiteit. Je moet altijd volle bak gaan. Ik denk wel dat Gakpo dat kan, maar hij moet dat ervaren.”