Openda scoort drie keer in vijf minuten: snelste hattrick ooit in Ligue 1

12-03-2023 14:34 Laatste update: 13-03-2023 07:26
7

Een bijzonder record voor Loïs Openda: de spits wist in het Ligue 1-duel van RC Lens met Clermont Foot in een tijdsbestek van amper vijf minuten een hattrick te maken. Openda scoorde in de 30e, 34e en 35e minuut.

De 23-jarige Openda maakte juist een moeilijke periode door. Hij wist in de voorgaande acht duels niet te scoren. Aan die doelpuntendroogte maakte de oud-speler van Vitesse zondag overtuigend een einde. Door zijn scoringsdrift leidde Lens halverwege met 0-3. Met zijn drie treffers in vijf minuten tijd vestigt de Rode Duivel het record van snelste hattrick ooit in de Ligue 1.

De teller van Openda staat nu op twaalf goals in 27 wedstrijden in zijn debuutseizoen in Frankrijk. Hij kwam afgelopen zomer voor een kleine tien miljoen euro over van Club Brugge, dat hem daarvoor twee seizoenen bij Vitesse had gestald.