'Sutalo heeft alles en is écht goed, als je hem nu ziet geloof je het niet'

08-10-2023 11:55
39

Josip Sutalo leek deze zomer dé topaankoop van Ajax te worden, maar de Kroatische international komt voorlopig totaal niet uit de verf. Kaj Ramsteijn gelooft zijn ogen niet, vertelt hij in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur.

Ajax gaf deze zomer liefst 110 miljoen euro uit aan twaalf nieuwe spelers. Op voorhand werd het meest verwacht van Sutalo. "In mijn optiek was dat een zekerheidje", zegt Ramsteijn in #DoneDeal. "Wat ik van hem gezien had, vond ik hem echt goed. Die jongen heeft alles: lengte, snelheid, een inspeelpass. Ik zag hem met Dinamo Zagreb tegen AEK Athene, toen zette hij iemand voor de keeper. Als je hem nu ziet, je gelooft het gewoon niet.."

Hoofdredacteur Dennie van Laar ziet het hoge verwachtingspatroon, het prijskaartje en de vele wijzigingen in de Ajax-selectie als mogelijke oorzaken. Weinig spelers weten bovendien het hoofd boven water te houden in de Amsterdamse crisis. Het roept bij Ramsteijn en John Goossens herinneringen op aan hun tijd bij Feyenoord, waar nieuwelingen John Guidetti en Graziano Pellé wél meteen impact hadden op een team dat moeizaam draaide. "Pellè kwam uit het niets, maar vanaf dag één spatte er kwaliteit en klasse vanaf", aldus Goossens.

Transferklapper FEYENOORD & AJAX-aanwinsten in BEELD! Bekijk #DoneDeal nu: