Ajax-rvc ligt voor Rijkhoff-transfer: 'Denk dat het uiteindelijk wel zal gebeuren'

31 januari - 20:40 Laatste update: 21:07
39

Alle seinen staan op groen voor een terugkeer van Julian Rijkhoff naar Ajax, alleen houdt de raad van commissarissen de transfer momenteel nog tegen. In de nieuwste aflevering van #DoneDeal van VoetbalPrimeur wordt de situatie omtrent de (nu nog) spits van Borussa Dortmund onder de loep genomen. 

"Eigenlijk is alles rond", aldus Ruben Winkels over de naderende transfer. "Rijkhoff is akkoord met Ajax over een contract tot 2028. Alleen de kink in de kabel is gekomen door de rvc. Er moeten eerst spelers verkocht worden, voordat er spelers binnen kunnen komen. Ze moeten dus hopen dat er nog iemand vertrekt. Dat wordt wel lastig, want het laatste nieuws is dat Jorge Sánchez (uitgeleend aan FC Porto, red.) niet naar Cruz Azul gaat."

Ajax moet zodoende hopen op een verkoop van Anass Salah-Eddine. Hij zou in de belangstelling staan van Torino, maar volgens de laatste berichtgeving van Tubantia geniet de linksback annex middenvelder ook interesse van FC Twente, waarvoor hij vorig seizoen ook al speelde. "Ik denk dat het uiteindelijk wel zal gebeuren", doelt Winkels op de Ajax-terugkeer van Rijkhoff. "Als de tijd begint de dringen, wordt alles wat sneller vloeibaar." 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!