Wereldbal en wereldgoal voor Salah, hattrick Firmino: zorgeloze middag Liverpool

Wereldbal en wereldgoal voor Salah, hattrick Firmino: zorgeloze middag Liverpool

Gepubliceerd: zaterdag 16 oktober 2021 om 15:15za 16-10-2021 om 15:15

Liverpool heeft zaterdag de koppositie gegrepen in de Premier League. Op bezoek bij Watford ging de meeste aandacht uit naar Mohamed Salah en Roberto Firmino: 0-5. 

Bij Watford stond Claudio Ranieri voor het eerst aan het roer. Hij is na het ontslag van Xisco Muñoz aangesteld om The Hornets in de Premier League te houden. Dat blijkt na de wedstrijd van zaterdag een klus van jewelste.

Al vroeg in de wedstrijd opende Sadio Mané de score voor Liverpool. Door een magnifieke bal van Salah op rechts kon de Senegalees van dichtbij zijn honderdste Premier League-goal maken. De wedstrijd op Vicarage Road was vrij eenzijdig omdat Watford voor eigen publiek amper iets te vertellen had. Het was daarom een kwestie van tijd voordat Liverpool verder weg zou lopen. Na rust maakte Roberto Firmino op aangeven van James Milner 0-2.

Toen Firmino na rust ook de derde voor Liverpool maakte, was het helemaal gedaan. De mooiste goal werd kort daarna gemaakt en was van Egyptische makelij. Salah kreeg de bal, speelde de verdediging van Watford dronken en schoot prachtig met zijn chocoladebeen in de verre hoek.

En dus kon Ranieri niet anders dan toekijken hoe zijn ploeg naar de slachtbank geleid dreigde te worden, al werd erger leed voorkomen. Dat lag vooral aan Liverpool zelf, de ploeg van Jürgen Klopp kreeg nog genoeg kansen om in de buurt van de tien te komen. Firmino completeerde zijn hattrick en bepaalde de eindstand op 0-5.

Liverpool is de nieuwe koploper in Engeland, maar kan wel nog worden ingehaald door Chelsea, dat tegen Brentford speelt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws