Ten Hag overweegt Ajax-wijzigingen: 'Alleen die spelers zijn goed genoeg'

Ten Hag overweegt Ajax-wijzigingen: 'Alleen die spelers zijn goed genoeg'

04-11-2021 13:23
90

Ajax-trainer Erik ten Hag overweegt om in de resterende Champions League-duels een aantal andere spelers een kans te geven. Van sparen wil hij desondanks niets weten.

De Amsterdammers zijn na de 1-3 zege bij Borussia Dortmund zeker van de achtste finale, maar spelen ook nog tegen Besiktas (24 november) en Sporting Portugal (7 december). "Wij krijgen een heel zwaar programma in de competitie voor onze kiezen, in december én januari, en ook in dat licht moet je deze wedstrijden zien als: je wil de ploeg verder ontwikkelen en dat zijn niet alleen maar elf spelers", stelt Ten Hag, geciteerd door Voetbal International.

"Willen we succesvol zijn, dan hebben we meer spelers nodig die iets kunnen bijdragen aan de ploeg, die iets extra's kunnen brengen of die het kunnen opvangen mochten we tegen blessures of schorsingen aanlopen", vervolgt de oefenmeester. "Ik heb het niet over spelers sparen. Sparen, dat is de vertaling van supporters. Maar als er andere jongens zouden gaan spelen, dan betekent dit dat zij ook een bijdrage kunnen gaan leveren en de kans krijgen voor de toekomst een bijdrage te leveren voor de selectie. Waarmee je dus de selectie sterker maakt." 

"In die wedstrijden tegen Besiktas en Sporting Portugal staat er ook nog veel op het spel. Deze trainer wil winnen en dat is de maatstaf en de norm die bij Ajax hoort. Alleen spelers die díé houding hebben, zijn goed genoeg voor Ajax. De anderen vallen af", besluit Ten Hag.