'Laporta is bezig met De Jong-exit, terugkeer bij Sevilla is mogelijk'

'Laporta is bezig met De Jong-exit, terugkeer bij Sevilla is mogelijk'

13-11-2021 13:15 Laatste update: 13:37
21

Luuk de Jong zou in januari terug kunnen keren bij Sevilla, meldt het lokale El Desmarque. Xavi heeft bij FC Barcelona geen plannen met hem en voorzitter Joan Laporta is bezig om hem in januari van de hand te doen.

Meerdere media in Spanje meldden recentelijk al dat De Jong niet meer in de plannen van Barcelona voorkomt. Hij is op voorspraak van Ronald Koeman gekomen, maar die is inmiddels weg. Xavi heeft hele andere plannen. 'Zijn uren lijken geteld', schrijft El Desmarque. 'Er wordt zelfs gesproken over dat hij terug zou kunnen keren bij Sevilla.'

Dat De Jong niet in de plannen van Xavi voorkomt, wil niet zeggen dat hij aan zijn lot overgelaten wordt. De technische staf van Barcelona is druk met hem in de weer en dus is het de vraag hoeveel minuten hij nog gaat krijgen, gezien alle blessuregevallen.

Het huurcontract tussen Sevilla en Barcelona eindigt aankomende zomer. Barcelona heeft een aankoopoptie, maar gaat die naar alle waarschijnlijkheid niet lichten. Sevilla heeft De Jong nog tot 2023 onder contract staan. De club betaalde in 2019 ongeveer dertien miljoen euro aan PSV.