Hardwerkende De Jong oogst bewondering: 'Buitengewoon, dit is waanzinnig'

Hardwerkende De Jong oogst bewondering: 'Buitengewoon, dit is waanzinnig'

28-11-2021 08:07
21

Khalid Boulahrouz en Jan van Halst hebben veel lof voor Frenkie de Jong na de 1-3 zege van FC Barcelona bij Villarreal. De oud-Ajacied was belangrijk met een treffer, maar maakte ook weer de nodige vuile meters.

"Hij speelde een redelijke wedstrijd, maar ik kijk vaak naar zijn werkethiek en dat vind ik echt buitengewoon", zegt Boulahrouz bij Ziggo Sport, terwijl hij een moment van De Jong laat zien. "Hij neemt deel aan de verdediging en biedt zich weer aan. Hij is eigenlijk het verlengstuk tussen middenveld en aanval. Elke keer als hij doorkwam tikte hij hem door naar Memphis Depay en was hij eigenlijk de voorste middenvelder, maar let dan op zijn omschakeling..."

Ook Van Halst is onder de indruk van de meters die de 24-jarige middenvelder maakt. "Dat is waanzinnig. Dit zie je niet vaak. Hij is een mooie voetballer, maar hij heeft daarnaast ook die werkethiek."

"Het is een sierlijke speler, die individueel kan uitblinken, maar toch is zijn eerste gedachte het team", vervolgt Boulahrouz. "Ik vind dit grote klasse. We hebben het vaak over dat hij te weinig scoort, maar als je zoveel energie in de wedstrijd stopt, kan ik ook wel begrijpen dat je iets minder voor de goal komt, als je dit presteert."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie