'Mijn moeder legt via FaceTime stap voor stap uit hoe ik een gerecht moet maken'

'Mijn moeder legt via FaceTime stap voor stap uit hoe ik een gerecht moet maken'

04-12-2021 11:50 Laatste update: 12:10
25

Ali Akman is nog steeds van plan om dit seizoen minstens vijftien doelpunten te maken voor NEC. De Turkse spits zei aan het begin van het seizoen dat hij 'pas begon te tellen vanaf vijftien' en dat doel heeft hij nog steeds in zijn hoofd zitten.

NEC huurt de negentienjarige spits van Eintracht Frankfurt en tot dusver kwam hij tot vijf doelpunten in dertien Eredivisie-wedstrijden namens de Nijmegenaren. Het scoringstempo moet dus iets omhoog bij Akman. "Maar het is natuurlijk wel nog mijn doel", zegt hij vol bravoure tegen de Gelderlander. "Het is veel, maar wel mogelijk. Denk jij van niet dan?"

De jonge Turk voelt zich thuis bij NEC, zo blijkt wel. Toch was het niet makkelijk voor Akman om op zichzelf te gaan wonen. "Ik miste mijn familie en vrienden in Turkije zo erg. Nog steeds, maar nu gaat het beter. Koken is wel lastig. Als ik een nieuw gerecht probeer, dan FaceTime ik met mijn moeder en legt zij het stap voor stap uit. Ik word langzaamaan volwassen."

De droom is om uiteindelijk met zijn twee neefjes in één team te spelen. Zij staan onder contract bij Galatasaray. "De één heeft net een profcontract, de ander zit in de jeugdopleiding. Het zou geweldig zijn om ooit met zijn drieën in één team te spelen. Maar eerst wil ik het heel goed gaan doen bij NEC. Op naar nog veel meer doelpunten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie