VP's Elftal van de Eerste Seizoenshelft: rechtsback

VP's Elftal van de Eerste Seizoenshelft: rechtsback

25-12-2021 12:00
98

De laatste Eredivisie-speelronde van 2021 is achter de rug en dat betekent dat we de stembussen weer gaan openen. VoetbalPrimeur draagt per positie de genomineerden voor ons Elftal van de Eerste Seizoenshelft voor, het laatste woord is aan jullie. Vandaag: de rechtsbacks, in alfabetische volgorde.

Milan van Ewijk
Was bij ADO Den Haag al het lichtpuntje in donkere dagen, bij sc Heerenveen bewijst hij ook een welkome versterking te zijn. Van Ewijk kwam in elk competitieduel van de Friezen in actie en maakte pas op 19 december tegen SC Cambuur zijn eerste wedstrijd niet vol. De 21-jarige vleugelverdediger ontgroeide ADO en datzelfde lijkt te gaan gebeuren bij Heerenveen.

Neraysho Kasanwirjo
Hoewel het FC Groningen van Danny Buijs een moeizaam seizoen beleeft, is Neraysho Kasanwirjo een uitzondering op de regel. De negentienjarige rechtsback kwam halverwege 2021 transfervrij over van Jong Ajax en blijkt het Eredivisie-niveau moeiteloos aan te kunnen. Voor Groningen-fans is Kasanwirjo een van de weinige spelers om positief over te praten. Of hij na dit seizoen te behouden is voor De Trots van het Noorden, moet blijken.

Noussair Mazraoui
Na het gouden seizoen 2018/2019 volgden twee mindere jaargangen, maar Mazraoui heeft dit seizoen weer aangetoond onomstreden te zijn op rechtsback. Hij staat verdedigend zijn mannetje, maar is bovenal in aanvallend opzicht een wapen voor de Amsterdammers. De tandem Noussair Mazraoui-Antony is voor elke opponent een plaag. Met loopacties binnendoor en buitenom zorgt de Marokkaan voor veel dreiging, waardoor zijn vier Eredivisie-treffers niet uit de lucht komen vallen. Dat een transfervrije stap naar een topclub lonkt, mag dan ook geen verrassing genoemd worden.

Marcus Pedersen
Overtuigde direct sinds hij deze zomer bij Feyenoord neerstreek. Marcus Pedersen speelde Lutsharel Geertruida uit het elftal en bewees zich in De Kuip als een uitstekende rechtsback met aanvallende intenties. De Noor kon dat aanvankelijk niet uitdrukken in assists, maar de ommekeer kwam na zijn schitterende voorzet op Jens Toornstra – met dito volley - tegen PSV. Pedersen is nu al een onmisbare schakel voor Feyenoord.

Wie vond jij de beste rechtsback van de eerste seizoenshelft? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!

De genomineerden:
Vijf keepers

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie