Coronachaos in Italië: vier wedstrijden gaan niet door, zonder afgelast te zijn

Coronachaos in Italië: vier wedstrijden gaan niet door, zonder afgelast te zijn

06-01-2022 12:35 Laatste update: 14:39
28

Chaos in Italië: donderdag wordt een complete Serie A-speelronde afgewerkt, maar vier wedstrijden gaan - zonder officieel te zijn afgelast - niet door. Het levert bij Bologna - Internazionale bizarre beelden op.

Bologna kampt met acht coronabesmettingen binnen de selectie en weigert in actie te komen tegen Inter. De club uit Milaan is echter 'gewoon' afgereisd naar het Stadio Dall'Ara én iets na twaalven begonnen aan de warming-up, ook al gaat de wedstrijd niet door.

Wedden

Meer odds

De spelers en technische staf van Bologna zijn door de lokale autoriteiten opgedragen om vijf dagen in quarantaine te gaan. De competitie-organisator Lega Serie A is het daar niet mee eens, houdt vast aan het protocol en vindt dat zíj over het afgelasten van wedstrijden gaan.

Nu is de verwachting dat Inter een reglementaire 3-0 overwinning toegewezen krijgt. Als Bologna in beroep gaat - en die kans is levensgroot - zal de wedstrijd waarschijnlijk opnieuw ingepland worden, zoals eerder dit seizoen gebeurde bij Juventus - Napoli.

Ook Salernitana - Venezia (14.30 uur), Atalanta Bergamo - Torino (16.30 uur) en Fiorentina-Udinese (20.45 uur) gaan donderdag niet door. Salernitana, Torino en Udinese hebben door een corona-uitbraak gevraagd om uitstel.