Brenet terug in de Eredivisie: 'Ik wil mijn carrière een boost geven'

Brenet terug in de Eredivisie: 'Ik wil mijn carrière een boost geven'

31-01-2022 21:25 Laatste update: 21:30
21

FC Twente heeft de transfer van Joshua Brenet afgerond. De back komt over van TSG Hoffenheim, waar hij alleen in het tweede elftal aan spelen toekwam. In Enschede moet Brenet het vertrek van Jayden Oosterwolde opvangen.

Eerder op Deadline Day bevestigde Twente dat Oosterwolde was vertrokken naar Parma. Daardoor wilden de Tukkers een nieuwe vleugelverdediger aantrekken, wat vlak voor het verstrijken van de transferdeadline is gelukt: Brenet heeft zijn handtekening gezet bij FC Twente. De transfer zat er al even aan te komen en is nu dus officieel.

Wedden

Meer odds

"Ik kijk er naar uit om weer in Nederland te spelen", reageert de verdediger tegenover de clubkanalen van Twente. "FC Twente is een mooie club, met goede supporters en een prachtig stadion. Ik wil weer laten zien wie ik ben als voetballer en ik wil mijn carrière weer een boost geven."

Technisch directeur Jan Streuer vindt dat hij en zijn collega's goed gehandeld hebben op Deadline Day. "Na het vertrek van Jayden Oosterwolde naar Parma, wilden we onze selectie versterken met een extra vleugelverdediger", legt hij uit. "Joshua is ervaren en kan op beide backposities spelen. Hij is een goede versterking voor onze selectie."

De tweevoudig Oranje-international is geen onbekende op de Nederlandse velden: Brenet speelde lange tijd voor PSV en kwam ook een half jaar op huurbasis uit voor Vitesse. Vanaf de zomer van 2018 staat de rechtsback onder contract bij Hoffenheim, maar daar is hij op een dood spoor beland. Zo mocht Brenet dit seizoen alleen nog wedstrijden in het tweede elftal van de Bundesliga-club spelen.