PSV komt met bevestiging: Schmidt bezig aan laatste seizoen in Eindhoven

PSV komt met bevestiging: Schmidt bezig aan laatste seizoen in Eindhoven

03-02-2022 11:16 Laatste update: 11:26
425

Groot nieuws uit Eindhoven: Roger Schmidt is bezig aan zijn laatste seizoen als trainer van PSV. Dat maakt de club donderdagochtend bekend.

De laatste maanden spraken PSV en Schmidt 'intensief' over de toekomst. De clubleiding wilde zijn aflopende contract graag verlengen, maar de Duitse trainer heeft de knoop doorgehakt: hij vertrekt aan het einde van het seizoen uit het Philips Stadion.

Wedden

Meer odds

"De afgelopen weken hebben we benut om goede gesprekken te voeren", reageert directeur voetbalzaken John de Jong op de clubsite. "Het was onze intentie om met Roger verder te gaan. Maar Roger heeft besloten aan het einde van het seizoen te stoppen. Dat vinden wij jammer, maar dit verandert niets aan onze doelstelling om zoveel mogelijk prijzen in de wacht te slepen dit seizoen."

Schmidt zou de spelersgroep donderdagochtend hebben geïnformeerd over zijn beslissing. De oud-trainer van onder meer Red Bull Salzburg en Bayer Leverkusen licht zijn besluit over enkele uren toe via de officiële kanalen.

Schmidt werd twee jaar geleden aangesteld als opvolger van Ernest Faber, die het seizoen op interim-basis afmaakte na het ontslag van Mark van Bommel. Hij won één prijs met de Eindhovense club: de Johan Cruijff Schaal in 2021. PSV is dit seizoen nog op drie fronten actief en staat op twee punten van koploper Ajax.