'Lastig voor Mvogo, voor de rest goed gedaan, jammer dat hij deze fout maakt'

'Lastig voor Mvogo, voor de rest goed gedaan, jammer dat hij deze fout maakt'

05-02-2022 22:20
84

PSV heeft zichzelf zaterdagavond een slechte dienst bewezen met een thuisnederlaag tegen AZ: Yvon Mvogo mocht onder de lat staan, omdat Joël Drommel volgens trainer Roger Schmidt niet voldeed, maar uitgerekend de Zwitserse sluitpost ging in de fout. Cody Gakpo is balend voor de ESPN-camera verschenen.

Gakpo erkent dat Mvogo er niet goed uitzag bij de winnende 1-2 van Jesper Karlsson. "Helaas hoort dit bij voetbal, zulke dingen gebeuren. Lastig voor Yvon, voor de rest heeft hij het goed gedaan, jammer dat hij deze fout maakt." De PSV-captain voegt daaraan toe dat ook de veldspelers steken lieten vallen. "Wat er ontbrak? Een beetje pit, denk ik. Aan de andere kant: we hebben veel gecreëerd en weinig weggegeven, maar we moeten wel meer scoren."

De thuisnederlaag tegen AZ was voor PSV het sluitstuk van een hectische week, waarin Schmidt bekendmaakte dat hij na het seizoen zal vertrekken. PSV verloor daarvoor al van directe concurrent Ajax en dreigt achterop te raken in de titelrace, maar Gakpo is niet bang dat het PSV-seizoen als  een nachtkaars uit zal gaan. "We weten als team wel waar we voor spelen, iedereen geeft honderd procent, ik denk dat dit geen invloed heeft op ons."