Stadions weer volledig open, behalve bij Heracles: 'Zijn volop in onderzoek'

Stadions weer volledig open, behalve bij Heracles: 'Zijn volop in onderzoek'

12-02-2022 09:35
63

Waar de stadions bij de clubs in het betaalde voetbal vanaf volgende week waarschijnlijk weer vol mogen stromen, is dat bij Heracles Almelo niet het geval. De club laat naar aanleiding van het voorval bij NEC, waar een tribune met uitsupporters instortte, onderzoek doen naar het eigen stadion.

Dat laat algemeen directeur Rob Toussaint van Heracles weten voor de camera van ESPN. "Wij spelen met beheersmaatregelen. Naar aanleiding van het instorten van de tribune bij NEC op 17 oktober hebben we de zaak proactief opgepakt, om het stadion te onderzoeken."

Inmiddels is het onderzoek naar de eerste ring van Erve Asito afgerond. Hierbij kwamen geen problemen aan het licht. "We voldoen aan alle normen. Maar het voetbal is de afgelopen jaren veranderd qua sfeerbeleving, springen, dansen en juichen. Dat vraagt om een hogere belastingfrequentie. Dus we gaan verstevigen."

Toussaint verwacht dat er de eerstkomende wedstrijden met een bezetting van 75 procent gespeeld gaat worden. Daarbij zijn er geen uitsupporters welkom. "We zijn nog volop in onderzoek. We willen een totale apk van ons stadion hebben. We hebben bij AZ het dak gezien, bij NEC de tribune. We willen weten dat ons stadion op en top veilig is."