Conte laakt transferbeleid Spurs: 'Ik weet nu wat de visie is van deze club'

Conte laakt transferbeleid Spurs: 'Ik weet nu wat de visie is van deze club'

16-02-2022 22:09
51

Tottenham Hotspur-manager Antonio Conte worstelt in zijn eerste maanden bij de club. De visie van de Italiaan lijkt haaks te staan op de visie van de clubleiding van Spurs. 

Conte werd in november vorig jaar aangesteld als de nieuwe manager. In januari hoopte hij zijn selectie te kunnen versterken, maar het tegenovergestelde gebeurde: vier spelers verlieten al dan niet tijdelijk de uitgang, terwijl alleen het Juventus-duo Rodrigo Bentancur en Dejan Kulusevski gehaald werd. "We zijn vier belangrijke spelers verloren", steekt Conte van wal in gesprek met Sky Sports, doelend op Dele Alli (Everton), Tanguy Ndombélé (Olympique Lyon), Giovani Lo Celso (Villarreal) en Bryan Gil (Valencia).

"Daar haalden we maar twee spelers voor terug. Dus als je kijkt naar de aantallen: in plaats van ons team te versterken, zijn we op papier zwakker geworden", foetert hij. "De club zoekt naar spelers die nog kunnen groeien. Ze zoeken geen spelers die al klaar zijn voor het echte werk." Of het in deze situatie mogelijk is voor Spurs om aan te haken bij de top van de Premier League? "Dat is het hele discussiepunt."

"Dit is de visie en de filosofie van de club", vervolgt de Italiaan. "Het is duidelijk dat als je sneller wil groeien en sneller top wil zijn, je spelers nodig hebt die ervaren zijn. Zij verhogen immers ook de ervaring van het hele team. Maar, ik herhaal: ik weet nu wat de visie van deze club is."