Opmerkelijk nieuws uit Den Haag: nieuwe ADO-eigenaar zet Brood op straat

Opmerkelijk nieuws uit Den Haag: nieuwe ADO-eigenaar zet Brood op straat

28-02-2022 16:21 Laatste update: 16:23
116

Ruud Brood is verrassend genoeg ontslagen bij ADO Den Haag. De nieuwe eigenaar van de Haagse club heeft besloten om de coach op straat te zetten. Assistent-trainer Giovanni Franken zal de komende maanden voor de groep staan.

ADO hoopt naar eigen zeggen met 'nieuw elan' het seizoen af te maken. Om dat te realiseren, is Brood op straat gezet door de nieuwe eigenaar van ADO, Globalon Football Holdings. Naast Brood vertrekt teammanager Dave Sietaram ook uit Den Haag. Franken, eerst nog assistent van Brood, maakt het seizoen af als coach van ADO. Edwin Grünholz blijft actief als assistent.

Het ontslag van Brood komt op een opmerkelijk moment. De Hofstedelingen doen het namelijk prima in de Keuken Kampioen Divisie: ADO bezet, ondanks een puntenstraf, de zesde plek en is al verzekerd van de play-offs.

Brood was anderhalf jaar actief als hoofdcoach van ADO. Hij degradeerde vorig seizoen met de club uit de Eredivisie, maar bleef toch aan als hoofdcoach. Dit seizoen is ADO één van de kanshebbers op promotie in de Keuken Kampioen Divisie.