Het Schreuder-effect: PEC wint in Sittard en is hekkensluiter-af

Het Schreuder-effect: PEC wint in Sittard en is hekkensluiter-af

06-03-2022 21:58
58

PEC Zwolle is niet langer hekkensluiter van de Eredivisie. De club heeft de degradatiekraker tegen Fortuna Sittard gewonnen en doet nog volop mee om lijfsbehoud.

Voor zowel Fortuna als voor PEC is de nood hoog, maar voor PEC net een beetje meer. Na de aanstelling van Dick Schreuder is het een stuk beter gaan lopen in Zwolle, al ging PEC lelijk onderuit tegen Heracles Almelo. Fortuna verloor van SC Cambuur, maar pakte daarvoor zes belangrijke punten tegen sc Heerenveen en FC Groningen.

Spektakel was in de eerste helft amper waar te nemen in Limburg, waar beide ploegen een afwachtende houding innamen. Behoudens een schot van PEC en een scrimmage voor het doel van Fortuna gebeurde er amper iets. De grootste kans was vlak voor rust van Paul Gladon, die in de handen van Kostas Lamprou kopte.

Na een matige beginfase na rust dacht Fortuna op voorsprong te komen. Charlison Benschop scoorde, maar stond blijkbaar buitenspel en dus werd de goal afgekeurd. Fortuna bleef zoeken naar de openingsgoal, maar werd vervolgens steeds meer teruggedrongen door PEC. Een kwartier voor tijd ontsnapte de thuisploeg na mislukte pogingen van Gervane Kastaneer en Mees de Wit. De voorsprong kwam er alsnog: Daishawn Redan gaf de bal rond de achterlijn voor op Oussama Darfalou, die Yanick van Osch kansloos liet met een rake kopbal: 0-1.

PEC wist de boel in de slotfase gesloten te houden en is niet meer de nummer achttien van de Eredivisie, maar de nummer zestien. Fortuna staat op een virtuele zeventiende plaats. Omdat Vitesse - Sparta gestaakt werd en daar nog geen punten zijn toegekend, is Sparta de hekkensluiter.