Makkelie wekt onbegrip in Nederland: 'Ik begrijp de woede van PSG wel'

Makkelie wekt onbegrip in Nederland: 'Ik begrijp de woede van PSG wel'

10-03-2022 17:13
76

Mario van der Ende begrijpt de boosheid van Mauricio Pochettino en Paris Saint-Germain-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi in de richting van Danny Makkelie. De leidsman speelde woensdagavond een cruciale rol bij de gelijkmaker van Karim Benzema, die hij volgens het PSG-kamp onterecht toekende. 

Benzema kwam op het uur in duel met Gianluigi Donnarumma. Op aangeven van Vinícius Júnior kon de Fransman de 1-1 binnenschieten. "Ik begrijp de woede van Paris Saint-Germain wel", zegt Van der Ende tegen Voetbal International. "In mijn ogen was het een overtreding van Benzema. Hij belet Donnarumma om uit te verdedigen en dat doet hij niet volgens de regels. Ja, het is een schouderduw, maar een schouderduw is alleen toegestaan als het een duel om de bal is. Daar was hier geen sprake van."

De voormalig topscheidsrechter betreurt dat Makkelie de situatie naar eigen zeggen verkeerd heeft beoordeeld. "Een grijs gebied? Dat bestaat niet in de spelregels. Die staan niet in het grijs, die staan zwart op wit", aldus Van der Ende, die van mening is dat de Nederlandse leidsman naast dit moment 'keurig overeind bleef'.

Makkelie haalde de woede op zijn hals van Pochettino en Al-Khelaïfi. Laatstgenoemde was na afloop in de catacomben van Estadio Santiago Bernabéu vloekend en tierend op zoek naar de Nederlander om verhaal te halen. Ook zou hij Real Madrid-afgevaardigde Megía Dávila met de dood bedreigd hebben.