'KNVB benadert Koeman voor terugkeer bij het Nederlands elftal'

'KNVB benadert Koeman voor terugkeer bij het Nederlands elftal'

20-03-2022 13:29 Laatste update: 14:02
110

De KNVB is met Ronald Koeman in gesprek om terug te keren als bondscoach van het Nederlands elftal, meldt de NOS. De eerder dit seizoen bij Barcelona ontslagen trainer is in beeld om de opvolger te worden van Louis van Gaal, die na het WK in Qatar stopt.

Volgens de omroep zitten beide partijen aan 'de onderhandelingstafel'. Koeman zou zelfs al bezig zijn met het samenstellen van zijn technische staf. Hij maakte onlangs al duidelijk dat hij openstaat voor een terugkeer, nadat hij eind oktober werd ontslagen bij Barcelona vanwege de teleurstellende resultaten. Koeman vertrok in 2020 nog bij Oranje om aan de slag te kunnen bij zijn droomclub.

Koeman kan ruim twee jaar na zijn vertrek dus terugkeren in Zeist. In zijn eerste termijn, van februari 2018 tot augustus 2020, poetste hij het blazoen van Nederland weer op, nadat het EK 2016 en WK 2018 waren misgelopen. Onder leiding van Koeman bereikte het Nederlands elftal de finale van de Nations League en plaatste het zich voor het EK 2020, dat een jaar later werd gespeeld vanwege het coronavirus. Zelf maakte Koeman dat eindtoernooi niet meer mee. Een clausule maakte het mogelijk om naar Barça te vertrekken.

Koeman werd bij Oranje opgevolgd door Frank de Boer, maar die maakte na een mislukt EK plaats voor Van Gaal. Het contract van de huidige bondscoach loopt af in december, na het WK in Qatar.