Boymans vaak in het nachtleven in Utrecht-periode: 'Alsof ik uit gevangenis trad'

Boymans vaak in het nachtleven in Utrecht-periode: 'Alsof ik uit gevangenis trad'

21-03-2022 18:45 Laatste update: 19:09
30

Ruud Boymans heeft in zijn carrière het nodige bereikt, maar het draaide niet enkel en alleen om voetbal. De inmiddels gestopte spits werd zo nu en dan ook in het nachtleven gespot en wordt gekscherend 'De Nachtburgemeester' genoemd.

Boymans (32) speelde in zijn carrière voor Fortuna Sittard, VVV-Venlo, AZ, NEC, Willem ll, FC Utrecht, Al Shabab en Almere City. Hoewel hij het bij een aantal clubs goed heeft gedaan, merkte de spits dat voetbal niet het enige was dat hem trok. 

"Ik ben blij en trots met wat ik gepresteerd heb. Als ik daar van tevoren voor had kunnen tekenen, dan had ik dat gedaan", zegt Boymans bij de Cor Potcast. "Ik kan je wel een klein inkijkje geven. Nadat ik vertrok bij Willem ll tekende ik voor vier jaar bij FC Utrecht. In die zomervakantie ging ik voor de eerste keer naar Ibiza, waar ik in een undergroundclub terecht ben gekomen. Toevallig was dat de eerste keer dat ik aanraking kwam met drugs, deepsound en elektronische muziek. Ik realiseerde me dat er veel meer is dan alleen voetbal. Het voelde alsof ik uit de gevangenis trad. Niet vanwege het feesten, maar ook de energie en de muziek."

"Toen ik terugkwam bij FC Utrecht, dacht ik: wil ik dit eigenlijk wel? Maakt voetbal mij nog wel gelukkig? Voetballers leven erg in een bubbel, dat is gewoon zo. Je hebt vrienden, familie en teamgenoten. Dat is het. Je maakt niets mee. Totdat ik vrijer ben gaan leven, heb ik mezelf niet ontwikkeld als persoon. Ik had net voor vier jaar getekend bij Utrecht..." In overleg met familie en vrienden besloot Boymans voetbal op één te laten, maar de teugels af en toe te laten vieren. "Ik zocht de nachtclubs meer op."

De prestaties van Boymans leden er aanvankelijk niet onder. "Ik was op dat moment topscorer van de Eredivisie en speelde het beste voetbal uit mijn carrière, omdat ik gelukkig was."

Boymans krijgt gekscherend de bijnaam 'MDMA Boymans', omdat hij zijn doelpunten vierde door met zijn vinger in een denkbeeldig zakje te dippen en daarna af te likken. Dat de spits wel eens drugs nam, kwam nooit naar buiten. Een journalist kreeg het te horen en wilde er een verhaal over schrijven, maar deed dat niet omdat Boymans hem vroeg dat niet te doen.